Amikor szükség lesz weboldal készítésre, rengeteg kérdés merül fel. Az eredményes jelenléthez az összes ilyen kérdésre érdemes válaszolni, hogy a leghatékonyabban tudja ellátni a feladatát az internetes felületünk.

Első körben megválaszolandó kérdések:

– Mire kell a weboldal?
– Mit várunk a weboldaltól?
– Mit szeretnénk rajta megjeleníteni?
– Rendszeres tartalommal szeretnénk ellátni az olvasókat, vagy csak egyszeri információt publikálnánk, amire lehet hivatkozni?

Ha ezekre a válaszokra előre felkészül, az egyeztetés könnyen és rugalmasan fog menni.

És ami a leendő weboldal tulajdonosát érdekli:


– Mennyibe fog kerülni?

A honlap elkészítése sokmindentől függ. Általában egy új honlap indításánál megjelenő költségek a következők:
– Domain regisztráció (éves díj)
– Tárhely regisztráció (éves díj)
– Egyedi tartalmak (képek, dizájn témák)
– Honlapkészítés munkadíja
Összességében egy egyszerűbb honlap 200.000 Ft költséggel tud nekiindulni az igényektől függően.

– Mikorra lesz kész?

Egy honlap vázának elkészítési ideje 1 munkanap. A tartalomfeltöltés miatt szokott ez hosszabban húzódni. A honlapra kerülő tartalmat általában a megrendelő foglamazza meg, ezzel is személyessé téve a honlap hangulatát. A tartalom utáni SEO tartalomtól függően, de általában 1 napon belül készül el. Tehát ideális esetben 2-3 munkanap alatt élő honlap készülhet.

– Mi kell hozzá a pénzen kívül?

Tartalom! Ezek azok az apróságok, amik el tudják vinni a költséget és az időt. Logo készíttetés, fényképek készíttetése, szövegírás. Ha ezek megvannak, és rendelkezésre állnak, a honlap gyakorlatilag pillanatok műve!
Fényképkészítés, és tartalomgyártás ügyben is állunk rendelkezésére, melyről részletesen olvashat a Tartalomgyártás menüpontban.

– Mennyit kell foglalkozni vele később?

Ez leginkább a tartalomtól függ. Ha egy sima árlista, vagy bemutatkozó honlapról beszélünk, ahol az adatok nem változnak, akkor havonta elég ránézni az oldalra egy modulfrissítés okán. Ha a tartalom változik, és kell feltölteni frisseket, akkor ez a feltöltés gyakoriságától függ. Valamint évente meg kell hosszabbítani az éves díjas előfizetéseket (Domain, Tárhely, stb). Ezeket a feladatokat is vállaljuk igény esetén.