Online Marketing az egyik leghatékonyabb fegyver a vállalkozók kezében. Ezért fontos, hogy tudatosan kezeljük. Tudatosabban, mint a konkurencia.

Online Marketing – Miért fontos?

A digitális világ hozott magával egy zsák haszontalannak tűnő, mégis rendkívül hasznos dolgot. Tudatos megközelítéssel nem csak hatékonyan, kifejezetten a célközönségünket tudjuk elérni, hanem visszajelzést is kaphatunk arról, hogy jól gondolkodunk-e a vállalkozásunkat illetően. Amellett, hogy elérjük az ügyfeleinket, és hírdetjük az igénket a széles publikumnak, már lehet sokkal célirányosabban haladni. Elemezve a statisztikáinkat és értelmezve megtudhatjuk azt is, hogy egy érdeklődő miért nem lett vásárló, vagy mi az amiért minket választ az ügyfelünk. Persze hibás stratégiával akár mellé is lőhetünk, mert minden vállalkozás, minden termék, minden ügyfél más és más. Ezért kell átgondoltan, tudatosan jelen lenni a virtuális térben, hogy a szavunk a lehető leghatékonyabban jusson el az értő fülekhez

Csináld úgy, mint a nagyok. Hidd el, olcsóbb!

A tudatos stratégia egy olyan energiabefektetés, ami kézzel foghatóan olcsóbbá teszi az életet. Az online világban a PPC (Pay per Click) rendszerben, ahol a lekattintás után kell fizetni a hirdetési költséget, elmondhatatlanul fontos, hogy helyes módon jelenjünk meg. A félrevezetően vonzó ajánlatok emelik a lekattintások számát, ezzel a költséget, viszont az érdektelen ajánlatok eltűnnek a süllyesztőben. Az is fontos, hogy az érkező ügyfél irányítva legyen a vásárlás felé. Konverziós rátának hívják, azt az arányt, amivel megállapítjuk, hogy hány érdeklődőből lesz vásárló. Ezeket az arányokat folyamatosan az ellenőrzésünk alatt tartva tudjuk az egész értékesítési rendszerünket hatékonnyá tenni.

Egy ilyen marketingszemléletre minden vállalkozásnak szüksége van, de az ilyen szakemberek általában nagyon drágán dolgoznak. Az ügynökségek a “ló másik oldala”, amikor sok céget kezelnek a szakemberek, és futószalagon kezelik az ügyfeleiket, klisékkel, és ökölszabályokkal vezérelt döntések alapján. A NetreKész csapata ennek a két ösvénynek a közepén helyezkedik el. Kevés ügyféllel, de kifejezetten a KKV-k számára kifizethető költségvetéssel áll a rendelkezésre, az Online Marketing szakemberek tudásával, és tapasztalatával.